Familien Utne fra Skien skaffet seg permanent basseng da de innså hvor populær deres provisoriske variant var. De er storfornøyde med valget.
Det hele startet med et enkelt basseng konstruert av en PVC-duk på 2,5 x 5 meter. Bassenget sto oppå bakken og ble hyppig brukt, spesielt etter at vannet ble oppvarmet. Familiens yngste medlemmer hadde masse glede av bassenget, og venner kom mer og mer på besøk. Om vinteren måtte hele bassenget pakkes ned og stues bort. Da begynte familien å tenke – kanskje de skulle gå til anskaffelse av et permanent og nedgravd basseng mens barna fremdeles bodde hjemme?
Ansvarlige og trygge leverandører
Dersom du ønsker deg et permanent basseng er du nødt til å ta kontakt med et foretak som kan stå ansvarlig for søknad og utbygging av bassenget etter plan- og bygningsloven § 20. Familiens iver etter å skaffe seg et ordentlig basseng ble stor, og de begynte å søke seg rundt på nett. I et hav av leverandører og ulike løsninger fant de drømme-matchen.
– Før vi bestemte oss sjekket vi flere leverandører. I tillegg til konkurransedyktige priser var det avgjørende for oss at de vi valgte var kompetente og seriøse. Bassengutstyr ble det naturlige valget for oss. De var ansvarlig søker overfor kommunen og hadde ansvar for kontakt med elektriker og gravemaskinfører, noe som førte til en ryddig prosess. Vi følte oss trygge på at alt var formelt i orden og godt koordinert hele veien, forteller familiefar Hans Erik Utne.
Utne opplevde samarbeidet med Bassengutstyr som glimrende. Under hele prosessen gjorde Bassengutstyr seg lett tilgjengelige, og de stilte med flere gode tips og råd både før, under og etter prosessen. Underveis mener Utne at Bassengutstyr også var svært fleksible, og det var ikke vanskelig å gjøre endringer i prosjektet dersom det var behov.
Hyppig brukt av hele familien
I dag er det ikke bare ungene som gleder seg over det oppgraderte bassenget i hagen. Hans Erik Utne forteller at fruen i huset sliter med leddgikt, og derfor er et godt oppvarmet basseng gull verdt for henne. Hos familien er det sesongstart hver mai, mens bassenget får hvile når oktober runder hjørnet.
– Vi har valgt å investere i et overbygg som gjør at vi både har utendørs- og innendørs basseng. Dermed er det i bruk hele tiden, uansett vær, sier Utne.
Det har blitt en annen hverdag i Utne-huset etter at bassenget kom på plass. I dag mener familien at det føles som å bo i både bolighus og feriehus på en og samme tid. Selv om barna kanskje tilbringer flest timer i vannet forteller Utne at det er fantastisk å komme hjem fra jobb og ta en rask dukkert, eller å starte helgen med en svømmetur før frokost.
– Det føles luksuriøst, og det er spesielt stor stas med lyset på om kvelden. Da pleier svigermor å komme på kveldsbad sammen med ungene, forteller Utne videre.
Vedlikehold er stressfritt og far er «pool boy»
Glassfiberløsningen Utne-familien har skaffet seg er kjent for lite vedlikehold. Før og etter sesongstart er det alltid litt som skal gjøres, men dette arbeidet går overraskende fort. Når bassenget er i bruk sørger den glatte overflaten for minimalt vedlikeholdsbehov, og det er utrolig enkelt å holde alt rent. Med overbygg, som familien har valgt, reduseres også behovet for rengjøring betraktelig. Likevel har far påtatt seg rollen som «pool boy», da han vet at regelmessig vedlikehold er bedre enn skippertak.
I dag er bassengløsningene som finnes på markedet, da særlig glassfiberløsninger, så gode at det aldri har vært enklere å ha eget basseng. God isolasjon, smarte overflater, varmepumper og forskriftsmessig bygging er med på å forsterke følelsen av luksus ved å være en bassengeier. Stressmomentene er få, mener Utne.
– Absolutt hele familien er storfornøyde med valget av både bassengtype og leverandør. Somrene fremover kommer til å bli fantastiske, og med overbygget vårt er vi ikke like avhengige av sola for en vellykket bassengsesong. Vi ser definitivt frem til trening, lek og sammenkomster om sommeren med både venner og familie, smiler Utne.