LAMELLTREKK TIL BASSENG

Hva er lamelltrekk?

Lamelltrekk er et motorisert bassengtrekk som består av smale, sammenhengende lameller som flyter på vannet. Disse lamellene kan åpnes og lukkes for å dekke eller avdekke svømmebassenget. Hovedformålet med lamelltrekk er å sikre bassenget samt holde på tilført varme.

 

 

Isolert lamell eller standard lamell?  

 • Isolerte lameller fra Covrex er vår bestselger og er de eneste lamellene på markedet som er fylt med polyurethan isolasjon. Utfordringer med sprekker, vanninntrenging og algevekst elimineres. Dette gir en overlegen styrke og isolasjoneffekt da 80-90% av varmetapet går opp vannspeilet og man holder på tilført varme i bassenget. Lamellene er også meget robuste og er forventet å vare i flere ti-år. 

 • Standard hule PVC lameller er et prisgunstig alternativ hvor man også oppfyller kravet for sikkerhet og lamellene isolerer til en viss grad. T&A regnes som en kvalitetsleverandør av PVC lameller og har produsert lameller siden 1995. Forventet levetid på hule PVC lameller er 5-10 år innen de bør byttes ut.

 

Fordeler med Lamelltrekk: 

   • Sikkerhet: Lamelltrekk er godkjent som sikring av basseng, og man forhindrer at barn eller kjæledyr faller i eller kommer seg inn i bassenget uten tilsyn. Dette reduserer risikoen for ulykker eller drukningsulykker.
   • Redusert rengjøring og vedlikehold: Lamelltrekk reduserer mengden avfall og skitt som samler seg i bassenget, og dermed reduseres behovet for rengjøring og vedlikehold. Dette kan også bidra til å forlenge levetiden til svømmebassenget.
   • Energisparing: Lamelltrekk bidrar til å redusere varmetap fra svømmebassenget, spesielt om natten og i kjøligere perioder. Covrex sine lameller er PU isolerte og er meget effektive til å hindre varmetap. Dette bidrar til å spare energi og penger på strømregningen.
   • Praktisk: Automatiske lamelltrekk kan åpnes og lukkes med fjernkontroll eller annen elektronikk, noe som gjør det enkelt å dekke og avdekke svømmebassenget når det er nødvendig. Det bidrar også til å redusere slitasje og belastning på selve svømmebassenget.

 

Nedsenket lamelltrekk

I et basseng med nedsenket lamelltrekk, er lamellen senket ned i en egen brønn i bassenget. Vi har modeller både fra Europool og Leisure Pools med denne løsningen. Fordelen med nedsenket lamell, er at den er skjult i brønnen, og gir et rent og ryddig uttrykk. Motor og opprullet trekk ligger i brønnen, og er skjult når bassenget er i bruk.

 

Lamelltrekk montert på bakken

Disse lamelltrekkene monteres på en oppruller som står på bakken. Den fungerer på samme måte som et trekk nedsenket, men her kan man også velge å ha opprullingen manuelt. Selve lamellen er akkurat den samme som benyttes ved nedsenket lamell.  Oppruller kan også bygges inn for å få en estetisk finere løsning, og her er det bare fantasien om setter grenser.