Sirkulasjonspumpe

 

Emaux sirkulasjonspumper          Kripsol sirkulasjonspumper          Frekvensomformer

 

Sirkulasjonspumpe til renseanlegg

Et svømmebasseng er helt avhengig av sirkulasjon for å kunne holde en god vannkvalitet. Derfor er filterpumpen en av de viktigste komponentene i systemet. Siden mange kjører 24/7 drift på renseanlegget er det meget viktig at pumpen er av god kvalitet. Vi leverer kun bassengpumper fra kjente merker og som er utprøvet over lang tid. Ved valg av sirkulasjonpumpe, er det viktig å tenke på at kapasiteten er riktig i forhold til bassenget og filterets størrelse.

Det finnes i dag tre ulike typer sirkulasjonspumper å velge mellom, pumpe med en hastighet, pumpe med to hastigheter og pumpe med variabel hastighet. Her litt om forskjellen på de ulike pumpene.

Pumpe med en hastighet er den rimeligste av de tre. Det er ingen innstillinger på hastighet, og du kan kun slå pumpen av og på. Er den på, kjører den på full hastighet. Det finnes imidlertid løsninger for å gjøre pumpen om til variabel hastighet ved hjelp av en frekvensomformer.

Pumpe med to hastigheter har to innstillinger; en for høy hastighet som brukes når det er behov for økt kapasitet (for eksempel ved fylling eller backwash), og en med lav hastighet til daglig drift av ditt filter.

Pumpe med variabel hastighet gir deg flere alternativer. Den kan kjøres på full effekt ved behov, for så å kjøres ned til et lavere mer energivennlig turtall. Denne type pumpe gir deg mulighet til å optimalisere filtrering og energiforbruk. En vinn vinn situasjon for deg som forbruker.

 

Hvorfor velge pumpe med variabel hastighet?

Flere og flere foretrekker variabel hastighetspumper overfor pumper med en eller to hastigheter med god grunn. I tillegg til vesentlig besparelse i strømutgifter vil den være mer støysvak og ha en lenger levetid enn andre pumper. I tillegg har de fleste mulighet for programmering og styring enten direkte på pumpen eller via en app.

 

Ting å tenke på før kjøp av pumpe med variabel hastighet

Selv om det er aller flest fordeler med en variabel pumpe, kan det være greit å vurdere budsjettet. Om du har et stramt budsjett, vil en pumpe med enkel hastighet kanskje være å foretrekke. Husk at man allikevel vil spare i lengden på grunn av lavt strømforbruk og lengre levetid. Man kan alltids montere en frekvensomformer i ettertid.

Om du har et eldre basseng og ønsker å sette inn en variabel hastighet pumpe, pass på at den ikke er for kraftig i forhold til eksisterende filter og rør. Ta kontakt med oss om du er usikker.

 

  • Emaux sirkulasjonspumper har vi solgt i 15 år og de er kjent for sin hurtige installasjon og prisgunstige modeller av god kvalitet. Her er ledning og støpsel påmontert. Perfekt "plug & play" pumpe. Støynivået defineres som "middels".
    Emaux har også toppmodellen SPV-pumpe som er en variabel speed pumpe med timerfunksjon og WIFI & modbus tilkobling. SPV pumpen er meget stillegående med lang levetid.
  • Kripsol sirkulasjonspumper er produsert i Spania og er kjent for lang holdbarhet. Disse modellene leveres i 1-fas og 3-fas 230V. Ledning og støpsel medfølger ikke.

* Prisreduksjonen på tilbudsvarer gjelder så langt lageret rekker.