Ingen reiseplaner i år? Når fellesferien nærmer seg kan barnefamilier begynne å kjenne på presset. Hva skal vi finne på alle de lange dagene og korte kveldene? Her er 6 tips som gjør sommeren til en drøm.

 

Sommeren er en magisk årstid hvor alt kan skje – og for de unge er dette tiden hvor fargerike minner skapes. Det har blitt svært vanlig for nordmenn å pakke kofferten, sette seg på et fly og tilbringe fellesferien i utlandet. Å alltid ha noe på agendaen for barna gjennom sommeren kan virke vanskelig for mange. Dersom dere ikke har planlagt å reise vekk i år føler dere kanskje på et ekstra press?

Ikke vær urolige, husk at borte er bra, men hjemme alltid er best. Med et basseng i hagen kan disse tipsene skape en uforglemmelig sommer for hele familien.

 

1. Skap en blå lagune utenfor huset

Det finnes ikke noe bedre enn et bad når sommerheten koker i toppen og farger huden rød og brun. Mange bor langt unna innsjøer og hav, eventuelt er naturens badetemperatur for lav til at man kan ta en behagelig dukkert. Da er et eget basseng i hagen helt optimalt. Ikke bare får du fullt overblikk over barna i vannet, dere kan også ta et dypp når som helst.

For å gjøre opplevelsen enda mer trivelig kan familien gå sammen om å transformere hagen til en sommeroase. Dekorer området rundt med frodige planter og velduftende blomster, finn frem passende hagemøbler og heng opp en hengekøye. Lyslenker i trærne gir de lyse sommernettene en ekstra glød, og nattbadingen blir herlig romantisk.

 

2. Test ut telting i hagen

Telting er mange nordmenns favorittaktivitet når sommeren kommer med sine varme og lyse netter. Likevel kan det være utfordrende å drasse med seg unger, sekker, telt, soveposer og mat langt inn i skogen. I tillegg kan turen bli lang, små føtter bli slitne og toalettfasiliteter er ikke alltid til å skryte av i marka. Hva med å gi barna et godt førsteinntrykk til teltlivet ved å starte rett i egen bakhage? Skapes teltgleden her skal dere se at det er lettere å legge ut på lengre turer etterhvert også. 

I hagen kan man sove under åpen himmel på bakken eller i hengekøye – dersom været tillater det. Er dere eiere av en hage kan dere enkelt utforske friluftslivet med komfort og sikkerhet. Ingen sure miner dersom det begynner å bøtte ned, myggen blir for plagsom eller maten ikke smaker – da er det bare å tusle inn igjen og prøve på nytt i morgen. Når morgenen gryr er det bare å hoppe ut i et innbydende basseng for dagens første bad av mange. Mer luksuriøst enn et mørkt og gjørmete tjern ved siden av teltet i skogen.

 

3. Arranger en kostnadsfri tur til badeland for barna og deres venner

Å holde aktivitetsnivået oppe gjennom sommeren er en utfordring mange møter ved å planlegge en tur til en fornøyelsespark eller et badeland. Her kan de minste få ut all energien, more seg og kjenne på sommerens frihetsfølelse. Problemet er bare at dette som regel koster, og jo flere man er, desto dyrere blir det. Samtidig kan reiseveien være lang, og bilturen bli anstrengende. Det kan også være vanskelig å holde styr på alle de små, samt sørge for at alle har det bra og er trygge dagen gjennom.

Har dere et basseng i hagen er det lite som skal til for å skape følelsen av badeland. Sleng ut noen oppblåsbare leker i vannet, vurder å sette opp en badesklie og fyll fryseren med is og grillen med pølser. Smør barna og deres venner inn i solkrem og la dem boltre seg. Samtidig kan de voksne trekke seg tilbake i skyggen under en parasoll. Hele veien har man kontroll over situasjonen og barnas trygghet samtidig som man sparer penger.

 

4. Poolparty for de voksne 

Sommeren er ikke kun forbeholdt barn og unge. Etter mange lange dager på jobb gjør sommerferie godt i sjela for de voksne i husstanden. Selv om mye vekt gjerne blir lagt på at barna skal more seg er det viktig å ikke glemme egen kos. Hva med å få barnepass for en kveld og invitere venner og bekjente over på et skikkelig poolparty? 

Disk opp med noen gode sommerfavoritter, kjøl ned forfriskende drikkevarer, hent frem det litt finere badetøyet og bruk en hel kveld på å være med de du er glad i. Litt voksensamtaler er for mange etterlengtet når fellesferien begynner å strekke seg ut i det evige. Skru opp musikken og la stemningen gripe tak i dere – endelig litt kvalitetstid uten å passe på at alle er smurt inn, mette og trygge. En velfortjent pause ved bassengkanten rett og slett.  

 

5. Kom i knallform

Mange ønsker gjerne å komme i god form før sommersesongen, men det er ikke noe i veien for å legge trening og aktivitet også til sommerferien. Når man har fri og dagene er lyse og lange vil det bli mye enklere å tillegge seg gode vaner som kan tas med ut i høsten. Med et helt eget svømmebasseng blir det utrolig enkelt å få en fastere kropp og bedre helse. Litt trening i ferien har alle godt av, store som små.  

Det finnes utallige styrkeøvelser som kan gjøres i bassenget. Noen velger også å svømme med vektvester for å få enda mer ut av treningen i vannet – men her er det viktig at man ikke er alene. Skulle det skje et uhell kan det være vanskelig å fri seg fra vektene under vann. Ser du etter en effektiv og god treningsmulighet for bassenget kan et motstrømsanlegg være tingen! Her kommer kroppen virkelig til å få kjørt seg.

 

6. Lær en ny ferdighet sammen

Når dagene er så lange som om sommeren vil det kanskje være vanskelig å fylle all tiden med noe vettugt. Som voksne sitter vi ofte og tenker over alt vi skulle ønske at vi lærte da vi var barn. Piano, språk eller sport – hadde bare foreldrene våre satt oss i gang hadde vi vært så gode på det nå. Ikke la det bli med tanken. Sett dere ned sammen med barna og oppdag hva de har talent for eller ønsker å bli gode på.

Sommeren er også den beste tiden for barn å lære å svømme. Med et basseng i hagen kan dere øve så mye som det er behov for, uten forstyrrende elementer fra andre rundt dere. Er de allerede trygge i vannet kan dere trene på ulike svømmeteknikker, slå rekord i hvor lenge dere kan holde pusten under vann eller øve på å stupe dersom dybden i bassenget tillater det.

Bruk sommeren til å dyrke nye ferdigheter sammen, og styrk familiebånd og selvtillit i samme slengen.