Overvintring av skyvbart overbygg 

Albixon overbygg tåler snølast, men det må gjøres noen forberedelser til vinteren dersom du skal benytte overbygget som sikring hele året. 

Jo lavere overbygget er og jo flatere profil det har, jo viktigere er det å forberede det til vinteren. 

Dersom du skal la overbygget stå oppe hele vinteren er det viktig å fjerne snø hvis det har bygget seg opp nær en halv meter med tørr nysnø. Vær oppmerksom på at snø som har ligget en stund, og spesielt våt snø, veier betraktelig mer enn tørr snø. 

Høye og buede konstruksjoner som Klasik-serien er sterkere, og mye av snøen vil gli av på sidene. Mens på lave modeller med flatere profil, som Casablanca og Dallas, vil mer av snøen bli liggende. 

Om det blir for mye snø på overbygget må du i tillegg gjøre en av følgende forberedelser: 

  • Legg klosser av XPS i mellomrommene mellom modulene, øverst i buen, for å ta opp slakk og gjøre konstruksjonen stivere. Sett så justerbare dekkestøtter under den buede rammen i hver ende av alle modulene. Dekkestøtter kan kjøpes hos Limaco og mange andre steder for noen få hundrelapper. NB: Pass på å beskytte bassengbunnen og overbygget slik at det ikke oppstår skader/gnissemerker i løpet av vinteren. 
  • Plasser en eller flere kraftige vifteovner/byggtørkere under overbygget. De kan kjøpes for en billig penge hos Jula og mange andre. Sørg for å starte varmeovnene når det begynner å snø, så smelter snøen så snart den har lagt seg på overbygget, og renner vekk. På den måten vil det sjeldent bygge seg opp snø på overbygget. Har man det på en hytte kan man jo bruke et webkamera for å holde øye med det og fjernstyre ovnene ved hjelp av WIFI eller andre smarte løsninger. 

 

Hvis du ikke skal bruke overbygget som sikring gjennom vinteren kan modulene kjøres av skinnene og oppbevares innendørs eller de kan kjøres inn i hverandre på skinnene utenfor bassenget og du kan bruke klosser av XPS mellom modulene for å fordele tyngden av snøen. 

 

Trykk her for å komme til produktutvalg av våre overbygg.