Skal du selge boligen din? Det finnes mange triks sørger for at du får mest mulig ut av budrunden.

 

Legger man kjærlighet i det man har, merkes det også av andre. I ferd med å gjøre boligen din klar for salg? Uansett om boligen skal legges ut nå eller om et års tid, er det flust av muligheter som gjør at du kan oppnå en enda høyere sum etter salget.

 

1. Fra strie til slette vegger

En stor oppussingstrend på 80- og 90-tallet var glassfiberstrie på veggene. Hus og leiligheter over det ganske land kastet seg på bølgen, før populariteten avtok. I dag er det slette, jevne vegger som gjelder for de fleste. Å gjøre om veggene fra strie til slette er slettes ikke en liten jobb. Like fullt er forskjellen som dag og natt. Strievegger er en no-go for mange som er på visning. Har du enten gått til verks selv eller betalt håndverkere for å få jobben gjort, er det derfor nærliggende å tippe at det vil lønne seg når det er tid for budrunde.

 

 

2. Maling av vegger og tak

Alle som har malt et rom, eventuelt fått noen til å gjøre det for seg, vet hvor forbausende stor forskjell et par malingsstrøk kan utgjøre. Det er veldig billig å kjøpe maling, litt kjedelig å male, men utrolig hvilken forandring som kommer til syne etterpå. Ny maling kan i tillegg bidra til å fjerne gammel lukt, noe som gjør boligen enda mer attraktiv for potensielle kjøpere. Lukten man omgir seg med til vanlig merker man til slutt ingenting av; på besøk hos andre er den som oftest mer distinkt.

 

3. Selg en drøm og en livsstil

Skal huset ditt legges ut for salg vil kjøpere ofte ha mye å velge i. Dersom din bolig ikke synliggjør seg, kan salget bli både tid- og kostnadskrevende og du kan ende opp med en lavere gevinst enn ønsket. Et svømmebasseng skiller deg fra konkurrentene og kan være det endelige salgspunktet som overtaler kjøperen. Å selge et hus handler i stor grad om å selge en drøm og en livsstil, og et basseng kan utvilsomt være med på nettopp dette. Her kan kjøperen fantasere om en hverdag i sitt nye hjem, lange sommerdager ved bassengkanten og små barn lekende i det friske vannet.

Svømmebasseng er ikke lenger like uvanlig som det en gang var, men basseng er fremdeles forbundet med luksus for de fleste. I tillegg er det flere og flere som begynner å ta et basseng som en selvfølge dersom de skal kjøpe en enebolig med hage, så dersom din bolig ikke står til forventningene kan det gå utover bunnlinjen.

 

 

Uteområdet bør du også vurdere ved siden av bassenget. Hvem drømmer vel ikke om en frodig hage, full av farger, blader og liv? Men å realisere hagedrømmen kan være litt av en terskel for mange. Det er utvilsomt et stort ubrukt potensial i mange hjem. Hva med å lage et forseggjort blomsterbed som rammer inn inngangspartiet, eller snekre sammen en liten lekeplass med sandkasse og huskestativ dersom boligen ligger i et barnevennlig område? Kun fantasien setter grenser for hvordan man kan utnytte den grønne flekken!

 

4. Enkel boligstyling før visning

Å selge en bolig tom for møbler er en vanskelig oppgave. Det er ikke enkelt for potensielle kjøpere å se for seg hva slags stemning som kan skapes i hjemmet hvis det er totalt blottet for interiør. Det kan også gjøre mer skade enn nytte om du har en veldig særegen stil. Det er ikke gitt at alle de som er interesserte i eiendommen er enig i din smak.

Skap en lun og behagelig atmosfære som er tilgjengelig på tvers av smak og preferanse. Fjern personlige eiendeler, som for eksempel kjæreste- eller familiebilder. Da blir det lettere for de som er på visning å leve seg inn i hvordan det hadde vært å bo der selv. Ønsker du ikke å bruke penger på profesjonell boligstyling, spør gjerne om hjelp fra venner eller familie med et annet blikk enn deg selv.

 

5. Bytte vinduer

Få ting er verre enn å fryse, det kan de fleste i Norge si seg enige i. Normale vinduer har en forventet levetid på mellom 25–30 år. Etter dette minsker isolasjonsverdien. Trekker det fra vinduene i hjemmet ditt? Det vil i første omgang føre til en svak tilstandsrapport, noe som følgelig vil skremme folk fra å kjøpe ditt objekt. Trekk fra vinduer er ugunstig sommer som vinter, og fører til høyere strømregninger enn nødvendig.

 

 

6. Små oppgraderinger

Alle monner drar! Er boligen stort sett i god stand, bortsett fra litt her og litt der? En skjev skapdør, en ødelagt knott på kjøkkenet, en ripe i veggen eller et litt løst blandebatteri på badet? Ikke undervurder helhetsinntrykket – invester i litt tid på å fikse alle småting som ikke er helt på det jevne. Du skal se at det gjør underverker for totalopplevelsen!

 

Godt salg!