Stålplatebasseng

  • Runde stålplatebasseng
  • Ovale basseng med skråstøtter
  • Ovale basseng uten skråstøtter

 

Stålplatebasseng er en meget populær løsning, og er et badebasseng som velges av mange. De er rimelige, solide, ser bra ut og er enkle å sette opp. Her kan familien nyte et flott basseng i hagen til en overkommelig pris. Reis på ferie i egen hage uten at budsjettet ryker.

Fullverdig basseng til en rimelig pris

Selv om et stålplatebasseng er selvbærende, og i praksis kan stå helt frittstående, kan man også bygge den inn i en terrasse og få et fullverdig innebygget basseng. Bassenget graves ikke ned, men man bygger terrassen rundt selve bassenget. Det gir et flott utsende bidrar til å skape et flott uteområde. I tillegg kan man komplementere et stålplatebasseng på lik måte som man gjør med et glassfiberbasseng. Varmepumpe og automatisk kjemistyring vil derfor være like aktuelt på et stålplatebasseng. Vi anbefaler imidlertid at man unngår saltvannsklorinator på grunn av korrosjon. Allle våre stålplatebasseng har en høyde på 132 cm.

Basseng for selvbyggeren

 

Stålplatebasseng i terrasse

   

Fri frakt levert på døra.

 

Stålplatebassengene kommer på en pall, komplett med basseng og renseanlegg. Det betyr at du har alt du trenger for å komme i gang med bassenget. I pallen finner du en manual for montering, og om man følger denne, klarer de aller fleste å montere bassenget selv.

Grunnarbeid stålplatebasseng

På forhånd må en ha gjort grunnarbeidet klart. Grunnarbeidet er beskrevet i vår håndbok for grunnarbeid til stålplatebasseng. Det er viktig at du setter av stor nok plass til å jobbe på. Husk at man ikke kan fylle inntil et stålplatebasseng. Om man ønsker å montere det lavere enn bakkenivå, så må man senke selve terrenget.

Har man gjort en god jobb på grunnarbeid og montert som beskrevet i manualen, vil man kunne ha gleden av et stålplatebasseng i mange år fremover. Hvor lenge det vil vare avhenger veldig av hvor flink man er til å vedlikeholde. I all hovedsak vil vedlikehold bestå av rengjøring, samt å holde god vannkvalitet. Man vil uansett under levetiden måtte regne med å skifte liner i bassenget.

Bør jeg velge et ovalt badebasseng med eller uten skråstøtter?

Stålplatebasseng med skråstøtter er de bassengene som er enklest å montere. Den kan monteres over bakken, forsenket ned i grunn eller felt ned i terrasse.  Du må ha minimum 85cm ekstra plass pr langside for å kunne bruke basseng med skråstøtter. Har du ikke denne plassen, kan du vurdere modellene uten skråstøtter. Man skal aldri fylle inntil et stålplatebasseng.  Om du  trykker her  kan du se dokumentasjon på en byggeprosess av et ovalt basseng med skråstøtter.

Er det begrenset plass rundt bassenget, da er versjonen uten skråstøtter å anbefale. Denne krever litt mer monteringsarbeid da den har tverrgående bjelker som må graves ned i bakken istedenfor skråstøtter på langsidene. Versjonen uten skråstøtter krever kun 30cm ekstra pr langside.

Husk å få med sikring av bassenget i tillegg til varmepumpe for å sørge for et sikkert og komfortabelt basseng. Stigen som følger med bassenget, er tilpasset et frittstående basseng og man trenger derfor bassengstige i tillegg dersom du tenker å felle bassenget ned i terrassen.