Har du pådratt deg en skade, sliter med tidsklemma eller er du rett og slett lei av den vanlige treningen din? Et motstrømsbasseng i hagen kan være løsningen.

 

Se det for deg: Solen skinner og den norske sommeren er på sitt beste. Å realisere drømmen om et basseng du kan samle familie og venner i, er et ønske som står sterkere enn noensinne. Men et svømmebasseng er mye mer enn bare en fornøyelse. Den kanskje beste grunnen til å ha et basseng er nemlig helsegevinsten. Bruker du bassenget ditt til trening, har du ikke bare investert i et herlig samlingspunkt en sommerdag, men også i et sunt og godt liv. 

Svømming er genial trening for deg som trenger litt variasjon, eller om du sliter med smerter her og der. Det er en ekstremt gunstig treningsform som ikke belaster leddene. I tillegg forbrenner svømming godt med underhudsfett, gir deg en super kondisjon og økt bevegelse.

 

Et basseng senker terskelen for trening

Å ha et privat basseng tilgjengelig gjør at du selv på travle dager kan få tid til en treningsøkt. Du trenger heller ikke å gremmes over overfylte offentlige basseng med klamme garderober og dusjing med fremmede.

Uansett hvilken alder eller form du er i, er trening i vann helt optimalt for både kropp og sinn. Bare det å oppholde seg i vannet er energikrevende, og for eldre med bevegelsesvansker er gevinsten stor. Klarer man å opprettholde god bevegelse og styrke i kroppen, kan man klare seg på egenhånd lenger. Man trenger heller ikke bekymre seg for å falle når man er ute i vannet, noe mange eldre vil synes er befriende. Som en astronaut på månen sørger oppdriften for at man kan sprette rundt og få til øvelser man kanskje ikke ville gjort ellers.

 

Er man skadet er rehabilitering best i vann, siden belastningene på muskler og ledd blir redusert samtidig som effekten og treningsutbyttet er like stort. Det er også smertelindrende å oppholde seg i varmt vann, da vannet masserer ømme muskler. 

Gravide kan også ha stor glede av å trene i vann, spesielt når de føler seg tunge eller har bekkenplager. Å lære seg god pusteteknikk i vannet kan hjelpe til å kontrollere den bedre over vannet, og er derfor gunstig for å forberede seg på den kommende fødselen.

 

Flust av fordeler både under trening ...

Når du skal trene i vann vil motstanden og oppdriften tvinge deg til å bruke alle musklene i kroppen, inkludert kjernemuskulaturen. Du kan gjøre øvelser som på land ville vært for enkle, men som i vann vil gi deg en real utfordring og få opp pulsen din betraktelig. Investerer du i et svømmebrett og/eller et svømmebelte, kan du se frem til mange timer med god trening. Van(n)vittig effektivt - rett og slett! 

Her er noen forslag til øvelser som er fine både for nybegynnere og mer erfarne vannakrobater:

  • Jogging i vannet med løpebelte. Å jogge i vann har tilnærmet samme effekt som å jogge ute. Et løpebelte vil hjelpe deg å holde deg oppreist, så det bare er å tråkke i vei.

  • Jumping jacks. Stå med vann til skuldrene og hopp med armer og ben ut til siden samtidig. Repeter øvelsen så mange ganger du klarer. Her bruker du hele kroppen, og jo fortere du gjør det, desto mer går det på kondisjonen også. 

  • Dips på bassengkanten. Sett håndflatene bak deg med ryggen til bassengkanten og gjør dips i vannet. Dette tar på tricepsen og gir deg flotte armer!

  • Liggende bensving. Heis deg opp på albuene på bassengkanten og hev bena til du ligger nesten vannrett. Bruk de skrå magemusklene til å svinge bena samlet fra side til side.

  • Sykle på bassengkanten. Heng på albuene på kanten av bassenget og tråkk i vei som om du sykler. Hold på i intervaller eller til utmattelse. Det tar på mer enn du tror!

 

... og etter trening 

Etter trening vil kroppen din nyte godt av en stressreduserende effekt. Å oppholde seg i vann setter i gang en rekke prosesser i kroppen. Lykkehormoner utløses i hjernen og hjerterytmen går ned, mens muskler og ledd har fått den beste formen for trening det går an å oppdrive.

Vannet har en masserende effekt som myker opp og lindrer stive muskler samtidig som det reduserer vannansamlinger i kroppen.

 

Oppdag motstrømsbasseng for en ekstra utfordring 

Et motstrømsbasseng vil gi deg motstrøm så du kan svømme så lenge du måtte orke, uten å komme av flekken. Her får du trent både muskler og utholdenhet i en og samme økt. Man trenger altså ikke et kjempebasseng for å kunne bruke det til trening. Det finnes alternativer også for deg som har lite plass. Velger du rett leverandør av ditt basseng vil de kunne installere motstrømsanlegg i alle typer basseng, både stålplate, støpte eller glassfiberbasseng.

Motstrømsbassenget fra Bassengutstyr er i tillegg kombinert spabad, så du kan slappe av etter endt trening med massasje. Vi opplever at svært mange av våre kunder velger å kjøpe et motstrømsanlegg sammen med sitt basseng. Kanskje ikke så rart når 20 minutters svømmetrening i vårt motstrømsanlegg 70m3/t tilsvarer 1000 meter svømming! Svøm i strøm og oppdag helsegevinstene raskt!

Legg treningsøktene i vannet og få en hverdag med overskudd og glede. Bassengutstyr.no kan hjelpe deg med sin ekspertise så du får mest mulig ut av bassengopplevelsen tilpasset nettopp deg og dine behov.