Rød og irritert hud eller grønnskjær i håret etter en svømmetur? Det finnes alternativer til klorbehandling av bassenget.

 

For en god svømmeopplevelse i bassenget bør vannet være rent, klart og bakteriefritt. Mange tyr til klorbehandling av bassenget sitt for å forhindre oppbygging av ugunstig lukt og mikroorganismer som en helst skulle vært foruten. Men selv om klor renser vannet, kan det også by på problemer for noen.

 

Komplikasjoner med klor

For de fleste vil en runde i et klorbehandlet basseng gå helt fint. For andre vil samme type svømmetur føre til problemer og irritasjoner. Det er nemlig noen kropper som reagerer svært negativt på klor.

Sliter du med eksem vil klor kunne forverre hudtilstanden din og føre til plagsom kløe eller sår. Har du betent eksem skal du helst ikke bade i basseng med klor i det hele tatt. Har du derimot godt behandlet eksem uten åpne sårflater, vil bassengbading i de fleste tilfeller gå helt fint. Husk bare å skylle huden godt, bli ordentlig tørr og smøre deg inn med kremer etter behov. Begynner huden å svi eller klø i vannet bør badingen avbrytes med det samme.

De som sliter med astma kan også oppleve kjedelige bivirkninger av å bade i klorbehandlet basseng. Selv om treningen i seg selv er flott for de med astma, kan for mye klor irritere luftveiene og skape problemer med pusten. En bør derfor begrense bruken av klorbehandlede basseng dersom slike problemer begynner å vise seg – og aller helst bør en velge vann å bade i uten klor. Oppstår anfall med tung hoste, pipende pust eller andre pustevansker etter en runde i et slikt basseng, bør videre bruk vurderes etter en undersøkelse hos lege.

For dem med kuldeintoleranse eller kuldeelveblest kan alvorlige reaksjoner forekomme ved bading i klor. Her bør man bade under oppsyn da drukning har forekommet.  

 

Et godt alternativ til klor

Tidligere har bruken av klor vært utbredt når det kommer til rensing av basseng. I dag finnes det flere alternativer som gir svært god effekt. Hos Bassengutstyr kan du få tak i Aktivt Oksygen, et middel med samme formål som klor: å drepe bakterier i vannet. For at bassenget ikke skal bli en smittekilde er dette utrolig viktig. Det finnes mange fordeler ved bruken av Aktivt Oksygen:

 

  • Det lukter ikke     

  • Det tørker ikke ut huden

  • Det er mindre skadelig for miljøet enn klor

  • Det skader ikke plastkomponenter i bassenget

  • Det bleker ikke glassfiber og liner   

 

Aktivt Oksygen er en helt klorfri måte å desinfisere svømmebassenget på, og virkningen er svært rask. Produktet kan benyttes av de som sliter med allergi eller astma, men kan også være flott dersom du er lei av grønnskjær i håret eller bare ikke liker lukten av klor.

 

Produktet må tilsettes bassenget noe oftere enn klor, men det holder som regel med 1-2 ganger per uke. Med en doseringsvekt blir det enkelt å måle opp rett mengde. Dersom du ønsker full automatikk kan det også investeres i et klorfritt doseringssystem som tar seg av hele jobben. Her doseres aktivt oksygen, algemiddel, flokningsmiddel og syre – og systemet kommer med en gratis app. Her sikres du krystallklart og rent vann i ditt basseng.

For mer informasjon rundt alternativer til klorbehandling av svømmebasseng kan du ta kontakt med oss i Bassengutstyr. Vi har god kompetanse og hjelper deg gjerne med å tilpasse svømmebassenget ditt etter dine ønsker og behov.